Tomaten gevuld met verse kruiden
La Vache qui Rit: Tomaten gevuld met verse kruiden
La Vache qui Rit
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 6 porties La Vache qui rit®
- 4 mooie tomaten
- 1 yoghurt
- 1 ui
- 200 g basmatirijst
- 4 dl water
- olijfolie
- 1 el. gehakte peterselie, 1 el. gehakte koriander, 1 el. gehakte dragon, 1 el. fijngehakte munt
- zout
- Peper
Voorbereiding
- Vraag je kinderen om de tomaten te wassen en droog te deppen. Neem dan opnieuw over en snij de kapjes eraf. Laat je koks in de dop zien hoe je ze uitlepelt. Voeg zout en peper toe.
- Snij vervolgens de ui in kleine blokjes. Fruit in olijfolie, voeg de rijst en een halve liter water toe. Breng op smaak en laat pruttelen tot het vocht volledig is verdampt.
- Voeg ten slotte de porties La Vache qui rit®, de yoghurt en gehakte kruiden toe.
- Laat je kinderen zien hoe je een tomaat vult met de farce en laat ze de rest doen! Vergeet niet het deksel van de tomaat te sluiten.
- Besprenkel met olijfolie en bak 15 minuten op 200 °C ... Aan tafel!
Geschreven door Sophie Bourguignon
Alle recepten