Briwats met spinazie en gekarameliseerde uien
La Vache qui Rit: Briwats met spinazie en gekarameliseerde uien
La Vache qui Rit
Ingrediënten
Voor 24 briats
- 6 porties La Vache qui rit®
- 300 g verse spinazie
- ½ middelgrote ui in reepjes gesneden
- 3 el. plantaardige olie
- ½ tl bruine suiker
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout
- Peper
- 1 snufje nootmuskaat
- 12 brickvellen
Voorbereiding
- Verhit de olie in een pan en fruit de uien 3 minuten onder regelmatig roeren. Voeg zout en peper en daarna de suiker toe. Laat 10 minuten koken tot de uien gekaramelliseerd zijn.
- Voeg vervolgens de spinazie toe, rasp er een beetje nootmuskaat over en laat 10 minuten al roerend koken, tot de spinazie zijn water afgeeft.
- Om een romige textuur te verkrijgen: vraag je kleine koks om de porties La Vache qui rit® in een kom te mengen. Doe La Vache qui rit® bij de spinazie en meng.
- Laat je kinderen zien hoe ze de broodjes doormidden snijden en laat ze verdergaan. Help hen het mengsel bovenop en in het midden te leggen.
- Vouw de hoek van het vel over de zijkant, vouw tot een driehoek en laat de kinderen de rest doen.
- Vraag je kinderen de brickvellen in te smeren met zachte boter en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Bak 25 minuten in de oven tot de brickvellen goudbruin zijn. Geniet!
Geschreven door Sophie Bourguignon
Alle recepten