Voorbereiding
- Verwarm de melk in een kookpot op een zacht vuurtje. Voeg dan de gist toe en meng deze erdoor. Laat je kinderen de bloem, de melk met gist, de gesmolten boter, de olie, de yoghurt en het zout erin gieten.
- Laat je kleine koks het deeg kneden tot een zachte textuur! Dek af met een doek en laat 1,5 uur rijzen op een warme plaats.
- Snijd het deeg in vier gelijke stukken. Vraag de kinderen om ze tot een bal te rollen en laat ze dan 5 minuten rusten. Rol elke bal met een deegroller uit tot een rond, plat brood.
- Laat ze daarna twee porties La Vache qui Rit® op elke helft van het deeg leggen en lichtjes pletten. Vouw de andere helft van het deeg dicht. Rol het deeg opnieuw uit om een dunnere taart te verkrijgen.
- Verhit tot slot een koekenpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en bak de naans op een zacht vuur. Bak beide kanten enkele minuten.
Geschreven door Sophie Bourguignon
Tip
VOOR DE KLEINTJES: dit recept nog leuker maken? Probeer naans in verschillende vormen te maken!
Alle recepten